Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11ΜΑΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ν. Αχαΐας
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ
Συναδέλφισες και συνάδελφοι εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Οι ελεγκτές της τρόικας και η κυβέρνηση –ντόπιοι  τοποτηρητές τους- καθημερινά «μετράνε» τη λιτότητα, την εξαθλίωση και την ανεργία και παίρνουν μέτρα και άλλα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας των εργαζομένων.
§  Οι Συλλογικές συμβάσεις γίνανε ατομικές!! Ξεπέρασαν ακόμη και τις λεγόμενες επιχειρησιακές που ζητούσε η τρόικα.
§  Οι μισθοί και τα μεροκάματα όχι μόνο μειώθηκαν σημαντικά, αλλά σήμερα η πλειοψηφία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα. Στο στόχαστρο  μπαίνουν σήμερα και τα βαρέα ανθυγιεινά. Οι συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων βάζουν σε επιπλέον κίνδυνο τη δημόσια υγεία και παιδεία.
§  Οι τελευταίες ΔΕΚΟ  - Δημόσια Αμυντική Βιομηχανία, η δημόσια ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού – παραδίδονται στους τοκογλύφους –δανειστές – δυνάστες μας.
§  Οι απολύσεις και η ανεργία στους εμποροϋπάλληλους, στους ιδιωτικούς υπάλληλους, στη VINCI, στα οικοδομικά έργα, στον επισιτισμό, έχουν σπάσει τα κοντέρ.
§  Οι βρώμικες – φασιστικού τύπου- επιθέσεις ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Εργάτες καθαριότητας Δήμου Πάτρας, κλπ)είναι συστατικό στοιχείο των απανωτών μνημονίων του νεοφιλελευθερισμού και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία παρακολουθεί ατάραχη και συνδιαλεγόμενη.

Ήρθε η ώρα να τους αγνοήσουμε και να προχωρήσουμε για να μη γυρίσουμε στα σκοτάδια του ’50 –μεταφορικά και πραγματικά.
Απεργούμε στις 11 Μάη για να υπερασπίσουμε τη Δημόσια περιουσία που ανήκει στον εργαζόμενο λαό, για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ, η ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, , κάθε παραγωγική  κοινής ωφέλειας ΔΕΚΟ.
     -   Απεργούμε ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.
     -   Απεργούμε για να έχουμε Δημόσια Υγεία και Παιδεία.
     -   Απεργούμε για να βρούμε τον αγωνιστικό ταξικό βηματισμό μας, μακριά από τη μουγκή- πρόθυμη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Όλοι μαζί μπορούμε να κατεβάσουμε τον ΔΙΑΚΟΠΤΗ στα μνημόνια της τρόικας, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις
και 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στα πανό
 των σωματείων του συντονισμού
syntonismosaxaias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου